Bristol Airport UK

Bakgrund:

Bristol Airport har en terminal som ser 4,6 miljoner passagerare flyga till över 90 destinationer varje år. Flygplatsen ligger 13 km söder om Bristol centrum i Somerset, sydvästra England, och används för passagerarflyg och undervisning.  
Bristol Airport vände sig till Gunnebo för en innovativ och effektiv lösning för att styra flödet av passagerare i säkerhetskontrollen.

 

Mål:

Att minska handläggningstiderna för att få passagerarna till loungerna, samtidigt förhindra passagerarstress och ge passagerarna mer tid i taxfreen. Flygplatser får böter om denna process är för lång och taxfreen är en stor extra intäkt för flygplatser.

Det var också viktigt att kunna mäta kötider och registrera passagerarnas rörelsemönster för att upprätta en effektiv logistik. Informationen är också nödvändigt för att optimera placeringen av olika serviceanläggningar och utgångar på flygplatsen.

 

Gunnebos Lösning:

Gunnebo Storbritannien och ICTS Europe, båda ledande leverantörerna av säkerhetssystem till flygindustrin, sammarbetar för att ge en innovativ och effektiv för-säkerhetslösning för att påskynda behandlingstiden att få passagerarna till flygsidan på Bristol Airport. Gunnebo har utrustat nio fält med högsäkerhetsoch högkapacitets Speed Gates (SpeedStile FP) som integrerades med ICTS Queue Management System "SmartQ".

 

Affärsnytta:

Efter incheckning, skannar passagerare på Bristol Airport sina boardingkort i kö-ledningssystemet SmartQ som kan läsa olika typer av kort (magnetremsa, streckkod, etc.). SmartQ loggar ankomsttid, validerar varje passagerares boardingpass och guidar dem till ett visst fält. Databasen matchar tid och plats för varje passagerare för uppskatta och visa exakta kötid genom terminalen. Kötider kombineras för att ge en fullständig bild av terminalverksamheten - leverera detaljerad statistik i realtid för varje resa och på flygplatsen.

 

Citat från Kund:

"Systemet har revolutionerat sättet vi ser på och hantera våra passagerare i terminalerna. Vi kan nu övervaka aktuell status av våra entrégrindar "live" och se hur snabbt passagerarna passerar genom dem. Om problem uppstår kan vi snabbt vidta åtgärder. Vi kan också sätta in vår personal vid tidpunkter och på platser där de behövs mest," kommenterade Chris Ware, Säkerhetschef på Bristol Airport.

Produkt:

Passagerare som använder Gunnebos för-säkerhetsgrindar på Bristol Airport.