HSBC France

Behov:

Champs-Élysées i Paris ligger HSBC: s filial, och omges av många lyxbutiker. I slutet av 2011 beslutade HSBC att uppgradera filialens 4000 bankfack och samtidigt höja sin säkerhetsnivå.


Mål:

Det var viktigt för HSBC att förses med en modern teknik vars installation skulle kunna skräddarsydds för att optimerad det aktuella serviceområdet.

Bankfacken behövde vara större än standard, och inga strukturella förändringar fick göras på byggnaden. Dessutom skulle anläggningen uppfylla ett antal strikta säkerhetsbestämmelser.

Lösning:

För att kunna utnyttja allt utrymme föreslog Gunnebo 530FX fack.  Särskilda 2,4 m höga fack kolumner utformades och tre olika fackstorlekar kombinerades. Varje skåp var utrustad med ett dubbelt låssystem för att uppfylla de högsta säkerhetsstandarderna. De rymligaste förvaringsskåpen är 1.2m höga, 606mm breda och 547mm djupa. De har konstruerats och testats för att stödja vikter på upp till 300 kg.

Affärsnytta:

Filialen är för närvarande den enda banken i Paris som erbjuder bankfack med sådan hög kapacitet. Detta stöder deras mål att utveckla lojalitet hos sina VIP kunder och locka nya kunder.
 

Citat från Kund:

"Höga servicenivåer är en absolut prioritet på HSBC. Gunnebo lyckats möta sina deadlines och utföra installationen på ett effektivt sätt," säger Patrick Iskin, Champs-Elysées Balzac Filial Direktör, HSBC France.

Produkt:

Kunderna har möjlighet att förvara målningar och andra stora föremål av värde inuti de extra stora bankfacken från Gunnebo.