Historia

Gunnebos rötter

Namnet Gunnebo kommer från orten Gunnebo i östra Småland. Det var här som Hans Hultman 1764 öppnade en smedja och började tillverka hammare. Denna lilla verksamhet växte stadigt, och i 1800-talets början öppnade man flera metallbruk.

 

 

Dagens Gunnebo

Den ursprungliga verksamheten förvärvades 1995 av riskkapitalbolaget HIDEF. HIDEF antog namnet Gunnebo och beslutade att fokusera alla företagets ansträngningar på att leverera säkerhetsprodukter.

 

 

1995-2004

Gunnebo växer genom förvärv av ett antal leverantörer av säkerhetslösningar från hela världen. 
Bland dessa finns Fichet-Bauche, ett börsnoterat bolag på den franska börsen som tillverkat kassaskåp sedan 1825, och Chubbsafes, en globalt välkänd kassaskåpstillverkare som etablerades i Storbritannien 1818.

Idag arbetar Gunnebo med dessa och flera andra stora varumärken både globalt och lokalt.

 

 

2005

Det fristående dotterbolaget Gunnebo Industrier bildas.

 

 

2006-2008

Gunnebo AB börjar processen att integrera de förvärv som gjorts under de senaste tolv åren i Gunnebo Security Group.

 

 

2010

Gunnebo China etableras och kontoret i Shanghai öppnas.

Gunnebo Security Group förvärvar divisionen Security Products från API Security Holdings, en marknadsledare i Australien som levererar kassaskåp och kontanthanteringssystem till bank-, detaljhandels- och handelssektorerna.

 

 

2011

Gunnebo Security Group ökar sitt ägande i det brasilianska samriskföretaget Gateway Security SA för att skapa en plattform för expansion i Sydamerika.
Gunnebo Security Group öppnar sin första fabrik i Kina. Kunshan-anläggningen kommer att leverera säkerhetslösningar för tunnelbanesystem.

 

 

2012

Gunnebo Malaysia slår upp portarna och blir det 32:a lokala försäljningsföretaget i Gunnebo Security Group.
Gunnebo Security Group förvärvar Hamilton Safe, den näst största leverantören av kassaskåp till banker och statliga myndigheter i USA.

 

 

2013

Gunnebo Security Group förvärvar samtliga aktier i den ledande koreanska rotationsgrinddistributören ATG Entrance Corporation och etablerar ett eget säljföretag i Sydkorea.
Gunnebo Security Group expanderar även verksamheten med nya kontor i Thailand och Burma.


Läs mer
Karriär
Sociala medier
Våra varumärken
Ansvar